Artikelindex

AVG

Informatie aangeleverd volgens: Verordering (EU) 2016/679 (AVG):

VZSA VZW
Godelieve Joliestraat 55
9041 Oostakker

Contactpersoon:

Telefoon: + 32 (0) 486100897
Telefoon: + 32 (0) 476994064
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Geregistreerd:

Inschrijving in het Handelsregister.
RPR: Gent/België
Ondernemingsnummer: 0453 370 278

Informatie over beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Verzekeraar:
Ethias
Prins-Bisschopssingel 73
3500 Hasselt
België
Geldigheidsbereik: EU

Polisnummer lichamelijke ongevallen: 45421556
Polisnummer burgerlijke aansprakelijkheid: 1115505

Hoe zit het met de verzekering?

Geschillenbeslechting

De Europese Commissie biedt een platform voor online geschillenbeslechting (OS):
https://ec.Europa.eu/consumers/ODR 
Hieronder vindt u onze e-mail in de Colofon/wettelijke aankondiging.

We zijn niet bereid of verplicht om deel te nemen aan geschillenbeslechtingsprocedures voor een arbitragecommissie voor consumenten.

Aansprakelijkheid voor inhoud

Als dienstverleners zijn wij aansprakelijk voor de eigen inhoud van deze website volgens de verordering (EU) 2016/679 (AVG), als dienstverleners zijn wij niet verplicht om permanent toezicht te houden op ingediende of opgeslagen informatie of om te zoeken naar bewijzen die duiden op illegale activiteiten.
Wettelijke verplichtingen om de informatie te verwijderen of te blokkeren van het gebruik van informatie blijven onbetwist. In dit geval is aansprakelijkheid alleen mogelijk op het moment van kennis over een specifieke schending van het recht. Illegale inhoud zal onmiddellijk op het moment dat we kennis ervan krijgen worden verwijderd.

Aansprakelijkheid voor links

Ons aanbod bevat links naar externe derde websites. Wij hebben geen invloed op de inhoud van die websites, daarom kunnen we die inhoud niet garanderen. Providers of beheerders van de gelinkte websites zijn altijd verantwoordelijk voor hun eigen inhoud.

De gekoppelde websites zijn geverifieerd voor mogelijke schendingen van het recht ten tijde van de oprichting van de link. Illegale inhoud was niet gedetecteerd op het moment van de koppeling. Een permanente controle van de inhoud van de gelinkte websites wordt niet opgelegd zonder redelijke aanwijzingen dat er van een schending van het recht sprake is. Illegale schakels zullen onmiddellijk op het moment dat we kennis ervan krijgen worden verwijderd.

Copyright

De inhoud gemaakt door de site exploitanten op deze pagina's is onderworpen aan het auteursrecht. De reproductie, bewerking, distributie en elke vorm van exploitatie buiten de grenzen van het auteursrecht vereist de schriftelijke toestemming van de respectievelijke auteur of maker. Downloads en kopieën van deze site zijn toegestaan voor privé, niet-commercieel gebruik.

Voor zover de inhoud op deze site niet door de exploitant is gemaakt, zijn de copyright rechten gerespecteerd van de derde partij, in het bijzonder. Als u zich bewust zou zijn van een schending van het auteursrecht, vragen wij u om een bericht te sturen. Wanneer u zich bewust bent van schendingen, gelieve ons te contacteren. Dergelijke inhoud zal onmiddellijk worden verwijderd.

erecht24 siegel impressum blau


Privacy beleid

1. Privacy in één oogopslag

Algemene informatie

De volgende opmerkingen geven een eenvoudig overzicht over wat er met uw persoonlijke gegevens gebeurt wanneer u onze website bezoekt. Persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee u kunt worden geïdentificeerd. Gedetailleerde informatie over het onderwerp van de bescherming van de persoonsgegevens, verwijzen naar onze privacy policy, deze tekst hieronder.

Verzamelen van de gegevens op onze website

Wie is verantwoordelijk voor het verzamelen van de gegevens op deze website?

Gegevens worden op deze website verwerkt door de exploitant van de website. Voor contactinformatie, raadpleegt u de link onderaan deze website.

Hoe verzamelen wij uw gegevens?

De gegevens zijn verzameld met het geen u ons meedeelt. Dit kunnen bijvoorbeeld de gegevens, die u typt in een contactformulier.

Andere gegevens worden automatisch verzameld wanneer u de website bezoekt. Dit zijn voornamelijk technische gegevens (bijvoorbeeld browser, besturingssysteem of tijd van de oproep van de pagina). Het verzamelen van deze gegevens vindt automatisch plaats zodra u onze website bezoekt.

Wat doen wij met uw gegevens?

Een gedeelte van de gegevens is verzameld zodat foutvrij implementatie van de site kan gegarandeerd worden. Andere gegevens kunnen worden gebruikt voor het analyseren van het gedrag van de gebruikers.

Welke rechten heeft u over uw gegevens?

U hebt altijd het recht informatie over uw opgeslagen gegevens, de oorsprong, de ontvangers en het doel van haar collectie kosteloos op te vragen. U hebt ook het recht te verzoeken dat deze worden gecorrigeerd, geblokkeerd of verwijderd. U kunt ons contacteren op elk gewenst moment met behulp van het adres gegeven in de wettelijke bepalingen, ook als u verdere vragen over de kwestie van privacy en gegevensbescherming hebt. U kunt ook, uiteraard, een klacht indienen bij de bevoegde regelgevende instanties.

Analysetools en tools van derden

Wanneer u onze website bezoekt, kunnen statistische analyses worden gemaakt van uw surfgedrag. Dit gebeurt voornamelijk door gebruik te maken van cookies en analytics. De analyse van uw surfgedrag is meestal anoniem, dat wil zeggen dat wij u niet kunnen identificeren door deze gegevens. U kunt bezwaar maken tegen deze analyse of voorkomen door bepaalde hulpprogramma's niet te gebruiken. Gedetailleerde informatie kan worden gevonden in het volgende privacy-beleid.

U kunt bezwaar maken tegen deze analyse. Wij zullen u hieronder informeren over hoe dit te doen.

2. Algemene informatie en verplichte informatie

Gegevensbescherming

De exploitanten van deze site nemen de bescherming van uw persoonlijke gegevens zeer ernstig. Wij behandelen uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en volgens de wetgeving inzake gegevensbescherming en dit privacy beleid.

Als u deze website gebruikt, worden diverse persoonlijke gegevens verzameld. Persoonlijke gegevens zijn gegevens die u persoonlijk kunnen identificeren.. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke informatie wij verzamelen en wat wij ermee doen. Er wordt ook uitgelegd hoe en met welk doel dit gebeurt.

Wij wijzen erop dat overdracht van gegevens op het Internet (bijvoorbeeld bij het communiceren via e-mail) beveiligingsleemten kan vertonen. Een volledige bescherming van gegevens tegen toegang door derden is niet mogelijk.

Opmerking als u dat wil, kan u de verantwoordelijke instantie contacteren

De verantwoordelijke voor de verwerking van de gegevens op deze website is:

VZSA VZW
Godelieve Joliestraat 55
9041 Oostakker
België

Telefoon: + 32 (0) 486100897
Telefoon: + 32 (0) 476994064
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De verantwoordelijke instantie is de natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doeleinden en de middelen voor de verwerking van persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld namen, e-mailadressen, etc.) alleen of samen met anderen bepaalt.

Intrekking van uw toestemming voor de verwerking van uw gegevens

Vele gegevensverwerkingen zijn alleen mogelijk met uw uitdrukkelijke toestemming. U kunt uw toestemming te alle tijde met toekomstige ingang intrekken. Een informele e-mail met dit verzoek volstaat. De gegevens die worden verwerkt voordat we uw aanvraag ontvangen mogen nog steeds legaal worden verwerkt.

Recht van beroep bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit

In geval van schendingen van de persoonlijke levenssfeer, geld een recht van beroep bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Bevoegde toezichthoudende autoriteit op privacykwesties is het land waarin ons bedrijf zijn hoofdkwartier heeft. Voor een lijst van de toezichthouder voor gegevensbescherming, alsmede hun contact informatie verwijzen we naar de volgende link: https://www.belgium.be/nl/justitie/privacy/bescherming_persoonsgegevens

Wet inzake gegevens draagbaarheid

U hebt het recht de gegevens die wij verwerken automatisch op basis van uw toestemming of uitvoering van een overeenkomst zelf of aan een derde partij in een standaard, machine-leesbare indeling te overhandigen. Wenst u de directe overdracht van gegevens naar een andere verantwoordelijke persoon, is dit alleen mogelijk voor zover het technisch haalbaar is.

SSL of TLS-codering

Deze site maakt gebruik van een SSL of TLS-codering om veiligheidsredenen en ter bescherming van de overdracht van gevoelige inhoud, zoals bijvoorbeeld, bestellingen of verzoeken die u naar ons als siteoperators stuurt. Een versleutelde verbinding ziet u in de adresbalk van de browser: i.p.v. 'http://' ziet u 'https://' en een hangslotsymbool in uw protocol.

Als de SSL of TLS-codering is ingeschakeld, kunnen de gegevens die u verstrekt aan ons niet door anderen worden gelezen.

Informatie, herroeping, intrekking

U hebt in het kader van de toepasselijke wetten te allen tijde het recht op vrije informatie over uw opgeslagen persoonlijke gegevens, hun oorsprong en ontvanger en het doel van de gegevensverwerking en indien nodig een recht op rectificatie, blokkering of verwijdering van dergelijke gegevens. U kunt contact opnemen met op elk gewenst moment, ook over verdere vragen over het onderwerp van persoonsgegevens via het adres opgegeven in de contactinformatie.

Verzet tegen promotionele e-mails

Het gebruik van de contactgegevens die zijn gepubliceerd in het kader van het pricacybeleid wordt hierbij tegengesproken voor het verzenden van niet uitdrukkelijk gevraagde reclame- en voorlichtingsmateriaal. De site exploitanten behouden uitdrukkelijk het recht om juridische stappen te nemen in het geval van ongevraagde promotionele informatie, zoals spam e-mails.

Gegevensverzameling op onze website

Cookies

De internet pagina's gebruiken zogenaamde cookies. Cookies kunnen geen schade toebrengen aan uw computer en bevatten geen virussen. Cookies dienen om ons aanbod gebruiksvriendelijke, effectiever en veiliger te maken. Cookies zijn kleine tekstbestanden die zijn opgeslagen op uw computer door uw browser.

De meeste van de cookies die worden gebruikt door ons zijn zogenaamde "sessiecookies". Ze worden automatisch verwijderd na uw bezoek. Andere cookies blijven op uw apparaat staan totdat u ze verwijdert. Door deze cookies kunnen wij uw browser herkennen bij uw volgende bezoek.

U kunt uw browser zo instellen dat de cookies automatisch worden verwijderd wanneer u de browser sluit. U kan uw browser ook zo instellen dat u wordt gevraagd om het accepteren van cookies in te schakelen. Met het deactiveren van cookies, kan de functionaliteit van deze website worden beperkt.

Door u, gewenste cookies, die nodig zijn voor de uitvoering van het elektronische communicatieproces, of om bepaalde functies (bijvoorbeeld winkelenkar functie), verplicht zijn opgeslagen op basis van de wetgeving. De website-eigenaar kan een rechtmatig belang hebben bij het opslaan van cookies voor de technisch juiste en geoptimaliseerde levering van zijn diensten. Wat betreft andere cookies (bijvoorbeeld cookies om uw surfgedrag te analyseren) die worden opgeslagen, worden deze afzonderlijk behandeld in dit privacybeleid.

Server logboekbestanden

De aanbieder van de pagina's verzamelt automatisch en slaat informatie in zogenaamde server log-bestanden, die uw browser automatisch naar ons stuurt. Dit zijn:

 • Browsertype en browserversie
 • Gebruikt besturingssysteem
 • Verwijzende URL
 • Host naam van de toegang tot computer
 • Tijd van de serveraanvraag
 • IP-adres

Een samenvoeging van deze gegevens met andere gegevensbronnen is niet gemaakt.

Grondslag voor de verwerking van gegevens voor de uitvoering van een contract of precontractuele maatregelen.

Contact formulier

Als u bij ons terecht komt via het contactformulier met een verzoek om informatie vanuit het opvraagvenster met inbegrip van de contactgegevens die door u worden opgegeven met het oog op de verwerking van het verzoek en voor het geval van aanvullende vragen worden door ons opgeslagen. Wij delen deze gegevens zonder uw toestemming niet.

De verwerking van de gegevens die worden ingevoerd in het contactformulier geschiedt uitsluitend op basis van uw toestemming. U kan deze toestemming te alle tijde intrekken. Dit kan door een informeel bericht via e-mail aan ons. De terugtrekking zal gebeuren zonder afbreuk te doen aan de rechtmatigheid van de gegevens tot de terugtrekking van de verrichte verwerkingen.

De gegevens die u in het contactformulier invoert blijven met uw toestemming bij ons opgeslagen, totdat u ons vraagt die te verwijderen, intrekken of het doel van de gegevensopslag is uitgeschakeld (bijvoorbeeld na verwerking van uw aanvraag). Dwingende rechtsbepalingen - bewaartermijnen in het bijzonder - blijven onaangetast.

Commentaar op deze website

Bij de commentaar-functie op deze pagina wordt de gebruikersnaam die u hebt geselecteerd opgeslagen naast uw commentaar op het moment van de opmerking, evenals uw e-mailadres.

Opslag van het IP-adres

Onze commentaar functie slaat de IP adressen op van mensen die opmerkingen schrijven. Omdat we opmerkingen aan onze kant vóór de release controleren, hebben we deze gegevens nodig om te kunnen reageren tegen de auteur in het geval van schendingen van het Gemeenschapsrecht zoals beledigingen of propaganda.

Opslagduur van de opmerkingen

De opmerkingen en de gerelateerde gegevens (bijvoorbeeld IP-adres) worden opgeslagen en blijven op onze website totdat de geannoteerde inhoud is verwijderd in hun geheel of opmerkingen om juridische redenen moeten worden verwijderd (bijvoorbeeld intimiderende opmerkingen).

Rechtsgrondslag

Opslaan van de reacties wordt gedaan op basis van uw toestemming. U kunt op elk gewenst moment een door u verleende toestemming intrekken. Dit is een informeel bericht via e-mail aan ons. De terugtrekking gebeurt zonder afbreuk te doen aan de rechtmatigheid van reeds bestaande gegevensverwerkingen.

4. Sociale media

Delen van inhoud via plugins (Facebook, Google +, Twitter, enz.)

De inhoud van onze sites kan conform de gegevensbescherming via sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of Google +, enz. gedeeld worden. Deze pagina maakt gebruik van het veilig delen hulpmiddel van eRecht24. Dit instrument levert alleen het rechtstreekse contact tussen de netwerken en de gebruikers als de gebruikers actief op deze knop klikken.

Een automatische overdracht van gebruikersgegevens aan de operators van deze platformen gebeurt niet door dit hulpprogramma. Een gebruiker die op een van de sociale netwerken is aangemeld met behulp van de sociale knoppen van Facebook, Google+, Twitter, enz. krijgt . een venster waar de gebruiker de tekst kan bevestigen voordat hij verzendt.

Onze gebruikers kunnen inhoud delen privacy-conform in sociale netwerken, zonder dat volledige surfprofielen zijn gemaakt door de exploitanten van die netwerken.

Facebook plugin’s (like & share knop)

Op onze pagina’s zijn plug-ins van het sociale netwerk Facebook, aangeboden door Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Californië 94025, Verenigde Staten, geïntegreerd. De Facebook plug-ins herkent u aan het Facebook logo of de "like button" op onze site. Voor een overzicht van de Facebook- plug-ins zie: https://developers.facebook.com/docs/plugins/ .

Wanneer u onze site bezoekt, wordt via de plug-in een directe verbinding gemaakt tussen uw browser en de server van Facebook. Facebook krijgt hierdoor de informatie dat u onze pagina met uw IP-adres hebt bezocht. Wanneer u klikt op de Facebook "like-button" terwijl u bent ingelogd bij uw Facebook-account, kunt u de inhoud van onze pagina's aan uw Facebook profiel koppelen. Facebook kan uw bezoek aan onze pagina’s koppelen aan uw account. Wij zouden er graag op wijzen dat wij geen kennisgeving hebben ontvangen van de inhoud van de toegezonden gegevens en het gebruik ervan door Facebook. Meer informatie vindt u in de privacy policy van Facebook: https://nl-nl.facebook.com/policy.php .

Als u niet wenst dat Facebook uw bezoek aan onze site aan uw Facebook-account koppelt, log dan uit van uw Facebook-account.

5. De analyse-tools en reclame

Google AdWords en Google conversies

Deze site maakt gebruik van Google AdWords. AdWords is een online advertentieprogramma van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain view, CA 94043, Verenigde Staten ("Google").

In het kader van Google AdWords gebruiken we het zogenaamde bijhouden van conversies. Wanneer u klikt op een advertentie aangeleverd door Google wordt een cookie bijgehouden. Cookies zijn kleine tekstbestanden, die plaatst de internetbrowser op de computer van de gebruiker. Deze cookies verlopen na 30 dagen en bevatten geen persoonlijke identificatie van de gebruiker. Als de gebruiker bepaalde pagina's van deze website bezoekt en het cookie nog niet is velropen, weet Google dat de gebruiker op de advertentie heeft geklikt en werd omgeleid naar deze pagina.

Elke Google AdWords-adverteerder krijgt een ander cookie. Deze cookies kunnen niet worden bijgehouden via de websites van de adverteerder. De gegevens die worden verzameld met behulp van de conversiecookie worden gebruikt voor het maken van de statistieken aan adverteerders die zich hebben aangemeld voor het bijhouden ervan om het totale aantal gebruikers te vinden die op hun advertentie hebben geklikt en werden doorgestuurd naar een pagina. U ontvangt alle informatie die de gebruiker persoonlijk kan identificeren. Wilt u niet deelnemen hieraan, kunt u bezwaar maken tegen dit gebruik, door onder gebruiksinsteellingen het bijhouden van Google cookies uit te schakelen. Uw gegevens worden dan niet bijgehouden in de statistieken.

"Conversiecookie" is opgeslagen op basis van de wetgeving. De website-eigenaar heeft een rechtmatig belang bij de analyse van het gedrag van de gebruiker, voor het optimaliseren van zijn website, evenals voor publiciteit.

Voor meer informatie over Google AdWords en Google en het bijhouden van cookies, zie het privacybeleid van Google: https://www.Google.be/policies/privacy/ .

U kunt uw browser zo instellen dat u tellkens de vraag krijgt of een cookie mag geplaatst worden of u kan ook het algemeen acepteren van cookies toestaan inschakelen. Met het deactiveren van cookiesk an de functionaliteit van deze website worden beperkt.

6. Nieuwsbrief

Wilt u op zich op de nieuwsbrief van de site abonneren, moeten we een e-mailadres en een naam hebben, waarmee we kunnen controleren dat u de eigenaar van het opgegeven e-mailadres bent en u het ermee eens bent de nieuwsbrief te ontvangen. Meer gegevens worden niet verzonden of worden alleen op vrijwillige basis verzameld. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend voor het verzenden van de gevraagde informatie en maken deze niet aan derden bekend.

De verwerking van de gegevens die worden ingevoerd bij het invullen van het aanmeldformulier voor de nieuwsbrief geschiedt uitsluitend op basis van uw toestemming. U kunt deze instemming met de opslag van de gegevens, het e-mailadres, alsmede het gebruik ervan voor de levering van de nieuwsbrief via de link "uitschrijven" in de nieuwsbrief te allen tijde herroepen. De terugtrekking gaat onmiddellijk in zonder afbreuk te doen aan de rechtmatigheid van reeds bestaande gegevensverwerkingen

De gegevens die door u zijn opgeslagen met het oog op de nieuwsbrief worden verwijderd na de uitschrijving van de nieuwsbrief. Gegevens die zijn opgeslagen voor andere doeleinden (zoals e-mailadressen van het ledengebied) blijven onaangetast.

7. Plug-ins en gereedschappen

Google Web fonts

Deze site maakt gebruik van zogenaamde weblettertypes, die worden geleverd door Google voor de uniforme weergave van lettertypes. Wanneer u naar een pagina gaat, laadt uw browser de vereiste weblettertypes in uw browsercache om tekst en lettertypes correct weer te geven.

Voor dit doel dient de door u gebruikte browser verbinding met de servers van Google te maken. Google realiseert dat onze website toegankelijk is via uw IP-adres. Het gebruik van Google Web fonts wordt gedaan in het belang van een uniforme en aantrekkelijke presentatie van onze website.

Als uw browser weblettertypen niet ondersteunt, wordt een standaard-lettertype gebruikt door uw computer.

Voor meer informatie over Google Web fonts https://developers.Google.com/fonts/FAQ en het privacybeleid van Google: https://www.Google.com/policies/privacy/ .

Google maps

Via een API, maakt deze site gebruik van de service van de kaarten van Google maps. Provider is Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, mountain view, CA 94043, USA.

Voor het gebruik van de functies van Google maps, is het noodzakelijk om uw IP-adres op te slaan. Deze informatie is meestal verzonden naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen. De aanbieder van deze site heeft geen invloed op de overdracht van deze gegevens.

Het gebruik van Google maps is in het belang van een aantrekkelijke weergave van onze online aanbiedingen en een gemakkelijke routebeschrijving van de locatie op de website te plaatsen. 

Meer informatie over de behandeling van gebruikersgegevens kan worden gevonden in het privacybeleid van Google: https://www.Google.be/intl/nl/policies/privacy/ .

erecht24 siegel datenschutzerklaerung blau


PRIVACYVERKLARING Vrije zwemmers Sint-Amandsberg

VZSA hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en dat uw privacy wordt gerespecteerd.

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over welke gegevens we verzamelen en hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. VZSA houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening EU 2016/679).

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze privacyverklaring;
 • De verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
 • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
 • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
 • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
 • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als VZW zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

VZSA VZW
Speldenstraat
9000 Gent
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan wie is deze privacyverklaring gericht?

Deze privacyverklaring is van toepassing op al onze huidige en vroegere leden, deelnemers aan activiteiten, personen die belangstelling tonen of toonden voor onze activiteiten, diensten of producten, klanten en leveranciers.

Waarom verwerken wij welke persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden door VZSA verwerkt voor de uitvoering van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

 • Administratie van werkende leden (Algemene Vergadering) (Contractuele basis)
 • Communicatie met werkende leden (Contractuele basis)
 • Administratie van toegetreden leden (via eigen vereniging) (Contractuele basis, Wettelijke verplichting)
 • Communicatie met leden (via nieuwsbrief, mailing, boekje,...) (Contractuele basis)
 • Leveren van lidkaarten en voordelen aan leden (Contractuele basis)
 • Vorming van leden (Contractuele basis, Gerechtvaardigd belang)
 • Bevraging en marktonderzoek bij leden (Contractuele basis, Gerechtvaardigd belang)
 • Administratie van deelnemers (Contractuele basis)
 • Bevraging en marktonderzoek bij deelnemers (Gerechtvaardigd belang)
 • Offline communicatie met deelnemers (promo en/of informatief) (Gerechtvaardigd belang)
 • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (Gerechtvaardigd belang)
 • Administratie van deelnemers aan sportwedstrijden (Contractuele basis)
 • Administratie van contactgegevens van personeel (Contractuele basis)
 • Administratie van toegetreden leden (via eigen vereniging) (Contractuele basis)
 • Administratie van vrijwilligers (Contractuele basis)
 • Administratie van deelnemers (Contractuele basis)
 • Administratie van deelnemers aan sportwedstrijden (Gerechtvaardigd belang)
 • Communicatie met leden (via nieuwsbrief, mailing, boekje,...) (Gerechtvaardigd belang)
 • Communicatie met vrijwilligers (Gerechtvaardigd belang)
 • Offline communicatie met deelnemers (promo en/of informatief) (Gerechtvaardigd belang)
 • Communicatie met deelnemers aan sportwedstrijden (Gerechtvaardigd belang)
 • Verzekering van leden (Contractuele basis)
 • Verzekering van vrijwilligers (Contractuele basis)
 • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (Gerechtvaardigd belang)
 • Verzekering van leden (Contractuele basis)
 • Verzekering van vrijwilligers (Contractuele basis)
 • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (Gerechtvaardigd belang)
 • Verzekering van deelnemers aan sportwedstrijden (Contractuele basis)
 • Leveren van lidkaarten en voordelen aan leden (Contractuele basis)
 • Online communicatie met deelnemers (promo voor gelijkaardige activiteit) (Klanten: gelijkaardig product)
 • Online communicatie met deelnemers (promo voor andere soort activiteit) (Ondubbelzinnige, actieve toestemming)
 • Vergoeden van vrijwilligers (via onkostenvergoeding) (Contractuele basis)

Wanneer we uw toestemming vragen voor de verwerking van gegevens, heeft u steeds het recht om de toestemming terug te trekken.

Voor de bovenstaande doeleinden kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen en/of verwerken:

 • Voornaam, roepnaam, familienaam
 • Adres (privé)
 • Telefoonnummer (privé)
 • E-mailadres (privé)
 • Geboortedatum, leeftijd
 • Geslacht
 • Bankrekeningnummer

We verzamelen enkel persoonsgegevens die u zelf aan ons meedeelt op verschillende wijzen (o.a. inschrijvingsformulieren, invul- en contactformulieren op onze website, persoonlijk/telefonisch/e-mail contact,...). Wij verzamelen geen persoonsgegevens via derden, met uitzondering van de informatie ontvangen via:

 • zwemsportclubs
 • zwemsportclubs - VTS

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

Indien u ons geen toelating geeft om beeldmateriaal en/of uw contactgegevens voor direct marketing te gebruiken, dan publiceren wij geen gerichte foto™s van u en/of ontvangt u van ons geen ongewenste promotionele mails.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden - verwerkers

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij (externe dienstverlener) voor:

 • Het opslaan en verwerken van gegevens in de Cloud (via een Cloud Service Provider zoals Assist)
 • Het verzorgen van de internet omgeving (via een webhosting- of mailhosting-firma)
 • Het verzekeren van onze leden, deelnemers en vrijwilligers (via een federatie of koepel, een verzekeringsmaatschappij of makelaar)

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan externe dienstverleners (verwerkers) waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten (of dezelfde bepalingen zijn overgenomen in de contractvoorwaarden).

Met externe dienstverleners (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.

Verstrekking aan derden - ontvangers

Wij delen persoonsgegevens met de volgende externe partijen:

 • Partners waarmee we in samenwerking activiteiten organiseren (bijv. een sportwedstrijd, een co-productie,...)
 • Overheidsdiensten (o.a. subsidiërende overheden, fiscale administraties, sociale zekerheidsinstanties,...)

Met deze partijen maken wij uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen en te garanderen dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere derden doorgeven (andere partijen verstrekken), tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Op geen enkel moment verkopen of verhuren wij uw persoonsgegevens aan derde partijen. Wij geven uw contactgegevens ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden.

Wij kunnen persoonsgegevens wel delen met andere derden indien u ons hier (schriftelijk) toestemming voor geeft. U heeft het recht deze toestemming ten allen tijde in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking voor de intrekking daarvan.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte.

Hoe lang houden we uw gegevens bij?

VZSA bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het realiseren van het doel waarvoor deze zijn verstrekt, met in acht name van de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (o.a. op gebied van boekhouding). Bewaartermijnen kunnen evenwel per doel verschillen.

 • Administratie van werkende leden (Algemene Vergadering) (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Communicatie met werkende leden (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Administratie van toegetreden leden (via eigen vereniging) (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Communicatie met leden (via nieuwsbrief, mailing, boekje,...) (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Leveren van lidkaarten en voordelen aan leden (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Vorming van leden (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Bevraging en marktonderzoek bij leden (Anonimiseren na verzamelen van resultaten)
 • Administratie van deelnemers (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Bevraging en marktonderzoek bij deelnemers (Anonimiseren na verzamelen van resultaten)
 • Offline communicatie met deelnemers (promo en/of informatief) (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Administratie van deelnemers aan sportwedstrijden (2 maanden na de wedstrijden)
 • Administratie van contactgegevens van personeel (7 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Administratie van toegetreden leden (via eigen vereniging) (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Administratie van vrijwilligers (2 jaar na stopzetting vrijwilligerswerk)
 • Administratie van deelnemers (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Administratie van deelnemers aan sportwedstrijden (2 jaar na deelname aan sportwedstrijd)
 • Communicatie met leden (via nieuwsbrief, mailing, boekje,...) (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Communicatie met vrijwilligers (2 jaar na stopzetting vrijwilligerswerk)
 • Offline communicatie met deelnemers (promo en/of informatief) (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Communicatie met deelnemers aan sportwedstrijden (2 jaar na deelname aan sportwedstrijd)
 • Verzekering van leden (2 jaar na stopzetting lidmaatschap of na afsluiten verzekeringsdossier)
 • Verzekering van vrijwilligers (2 jaar na stopzetting vrijwilligerswerk of na afsluiten verzekeringsdossier)
 • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Verzekering van deelnemers aan sportwedstrijden (2 jaar na deelname aan sportwedstrijd of na afsluiten verzekeringsdossier)
 • Leveren van lidkaarten en voordelen aan leden (2 jaar na stopzetting lidmaatschap, tenzij wettelijk anders bepaald.)
 • Online communicatie met deelnemers (promo voor gelijkaardige activiteit) (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Online communicatie met deelnemers (promo voor andere soort activiteit) (2 jaar na deelname aan activiteit)
 • Vergoeden van vrijwilligers (via onkostenvergoeding) (7 jaar voor de boekhouding)

Hoe beschermen we uw gegevens?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige toegang, gebruik, verlies of openbaarmaking (...inbreuken, verlies en onrechtmatige verwerking...). Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

 • Alle personen die namens VZSA van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan
 • Onze medewerkers zijn geïnformeerd (en opgeleid) over het belang van de bescherming van persoonsgegevens. Zij volgen hiervoor een aantal duidelijke richtlijnen en worden op regelmatige basis getraind en bewustgemaakt van hun verantwoordelijkheid.
 • Aan deze medewerkers wordt toegang verleend tot uw gegevens voor zover ze die informatie nodig hebben om hun taken naar behoren uit te voeren.
 • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen
 • Wij gebruiken een virusscanner en updaten deze systematisch en tijdig, en installeerden een 'firewall'.

Mocht zich er toch een incident voordoen waarbij uw gegevens betrokken zijn, dan word u persoonlijk verwittigd in de door de wet voorziene omstandigheden.

Uw rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht van inzage en kopie van de persoonsgegevens die op u betrekking hebben.

U heeft recht op verbetering en aanvulling wanneer uw gegevens onjuist of onvol-ledig zijn.

U heeft het recht op gegevenswissing (verwijdering) van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben, en die niet langer strikt noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor ze werden verwerkt. Wij behouden ons wel het recht voor te bepalen of uw verzoek gerechtvaardigd is.

U heeft het recht op beperking van gegevensverwerking indien u bezwaar heeft tegen de verwerking van bepaalde gegevens, kan u vragen om deze verwerking te stoppen.

Tevens kunt u bezwaar (verzet) maken tegen de manier waarop bepaalde persoonsgegevens van u verwerkt worden. Zo heeft u het recht u te verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing-doeleinden (via uit-schrijfmogelijkheden in e-mails).

Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij.

Via het adres bovenaan deze privacyverklaring kan u ons contacteren om uw rechten uit te oefenen, vergezeld van een motivatie voor uw vraag. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Er worden geen enkele categorie van personen onderworpen aan eender welke vorm van geautomatiseerde besluitvorming of profilering.

Hoe zit het met de verzekering?

Onze club is aangesloten bij FROS Amateurssportfederatie. Deze federatie heeft een decretale verplichting om alle aangesloten leden te verzekeren:

Verzekeraar:
Ethias
Prins-Bisschopssingel 73
3500 Hasselt

Polisnummer lichamelijke ongevallen: 45421556
Polisnummer burgerlijke aansprakelijkheid: 1115505

                                                                               EEN ONGEVAL !!!! WAT NU ???

Aangifte doen na verwonding tijdens het sporten? Volg volgend simpel stappenplan:

1. Vul het aangifteformulier in en beantwoordt enkele vragen m.b.t. het ongeval. Bekijk goed welke polis je hebt. Sportclubs       hebben steeds de Fros polis P of P+.

2. Ga binnen de 48 uur langs bij een arts en laat het geneeskundig getuigschrift invullen.
Verwittig de club via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. rond afspraken formulier

3. Bezorg de ingevulde ongevalsaangifte binnen de 14 dagen aan Fros (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Is alles in orde? Dan sturen zij het dossier door naar verzekeringspartner Ethias.

4. Je ontvangt een mailtje ter bevestiging van Ethias met een persoonlijk dossiernummer en extra informatie m.b.t. de volgende stappen en afhandeling van jouw dossier.

5. Is jouw dossier volledig? Dan ontvang je zo snel mogelijk jouw vergoeding.

Aangifteformulier P/P+

Meer inlichtingen nodig?
Wendt u in de eerste plaats tot het clubbestuur.

Mocht u daar geen voldoening krijgen, kan u zich wenden tot het bondssecretariaat:
FROS Amateurssportfederatie Vzw
Huis van de Sport
Boomgaardstraat 22 bus 35
2600 BERCHEM
Tel.: 03/286.58.37 Fax: 03/286.58.38
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens of over de uitoefening van uw rechten dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen.

U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming:
Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA)
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijzigingen aan onze privacyverklaring

VZSA kan zijn privacyverklaring steeds aanpassen. Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.
Oudere versies van onze privacyverklaring zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail als u deze wilt raadplegen.


Aansprakelijkheid voor inhoud

Als dienstverleners zijn wij aansprakelijk voor de eigen inhoud van deze website volgens de verordering (EU) 2016/679 (AVG), als dienstverleners zijn wij niet verplicht om permanent toezicht te houden op ingediende of opgeslagen informatie of om te zoeken naar bewijzen die duiden op illegale activiteiten.

Wettelijke verplichtingen om de informatie te verwijderen of te blokkeren van het gebruik van informatie blijven onbetwist. In dit geval is aansprakelijkheid alleen mogelijk op het moment van kennis over een specifieke schending van het recht. Illegale inhoud zal onmiddellijk op het moment dat we kennis ervan krijgen worden verwijderd.

Aansprakelijkheid voor links

Ons aanbod bevat links naar externe derde websites. Wij hebben geen invloed op de inhoud van die websites, daarom kunnen we die inhoud niet garanderen. Providers of beheerders van de gelinkte websites zijn altijd verantwoordelijk voor hun eigen inhoud.

De gekoppelde websites zijn geverifieerd voor mogelijke schendingen van het recht ten tijde van de oprichting van de link. Illegale inhoud was niet gedetecteerd op het moment van de koppeling. Een permanente controle van de inhoud van de gelinkte websites wordt niet opgelegd zonder redelijke aanwijzingen dat er van een schending van het recht sprake is. Illegale schakels zullen onmiddellijk op het moment dat we kennis ervan krijgen worden verwijderd.

Copyright

De inhoud gemaakt door de site exploitanten op deze pagina's is onderworpen aan het auteursrecht. De reproductie, bewerking, distributie en elke vorm van exploitatie buiten de grenzen van het auteursrecht vereist de schriftelijke toestemming van de respectievelijke auteur of maker. Downloads en kopieën van deze site zijn toegestaan voor privé, niet-commercieel gebruik.

Voor zover de inhoud op deze site niet door de exploitant is gemaakt, zijn de copyright rechten gerespecteerd van de derde partij, in het bijzonder. Als u zich bewust zou zijn van een schending van het auteursrecht, vragen wij u om een bericht te sturen. Wanneer u zich bewust bent van schendingen, gelieve ons te contacteren. Dergelijke inhoud zal onmiddellijk worden verwijderd.

erecht24 siegel disclaimer blau


Gedragscode voor de sporter

 1. Doelstelling van de gedragscode
  De onderstaande gedragsregels draaien allemaal rond kernwaarden die wij als sportorganisatie hoog in het vaandel dragen, zoals respect, integriteit, loyauteit, discretie en fair-play. De sportorganisatie wenst met volgende gedragsregels aan te tonen welk gedrag wenselijk is en welk gedrag afgekeurd wordt. De lichamelijke, psychische, sociale en seksuele integriteit van de sporter dient te worden gerespecteerd. Elke overtreding van de gedragscode, evenals elk misdrijf dat gepleegd wordt, kan tuchtrechtelijk gesanctioneerd worden. Dit betekent dat de persoon in kwestie bijvoorbeeld kan uitgesloten worden van de sportorganisatie of van activiteiten die door de sportorganisatie georganiseerd worden.
 2. De overkoepelende principes bij de sportbeoefening
  • Er wordt getraind en aan wedstrijden deelgenomen op een manier waarbij de gezondheid van de sporter en het correct ethisch handelen gewaarborgd wordt, altijd en overal.
  • Er wordt specifieke begeleiding voorzien en aandacht besteed aan kinderen door rekening te houden met hun ontwikkelingsniveau en eigenheid, zowel fysiek, als mentaal. De positieve waarden in de jeugdsport worden nagestreefd.
  • Sportiviteit, respect en fair-play gelden zowel ten aanzien van clubleden, als ten aanzien van tegenstrevers, trainers, scheidsrechters en supporters, ongeacht hun geslacht, culturele achtergrond, geaardheid, herkomst, sociale status, handicap, geloof of levensbeschouwing, politieke of syndicale overtuiging, taal of gezondheidstoestand.
  • Regels en reglementen zijn gekend en worden gerespecteerd. Pesterijen, doping, drugs, intimidatie, machtsmisbruik, wedstrijdvervalsing, ongewenst seksueel gedrag, agressie en geweld zijn strikt verboden. Het plegen van misdrijven is uit den boze. Eenieder dient hiertoe zijn steentje bij te dragen. Neem je verantwoordelijkheid op als je dingen ziet / hoort die in strijd zijn met deze gedragscode.
  • De sporter wordt beschermd tegen de negatieve effecten die sport kan veroorzaken zoals prestatiedruk, blessures of gezondheidsrisico’s.
 3. De gedragsregels
  1. Algemeen
   Van een sporter wordt verwacht dat hij/zij ernstig handelt en dat hij/zij zich bewust is van zijn/haar sportieve voorbeeldfunctie, waarbij het er niet toe doet of de sporter al dan niet een vergoeding voor zijn sportprestaties ontvangt. In het bijzonder respecteert de sporter minstens de volgende gedragsregels:
   • De sporter is medeverantwoordelijk voor een gezonde, ethische en veilige sportomgeving, voor zichzelf en voor anderen. De sporter is open en alert voor waarschuwingssignalen op dat vlak, en aarzelt niet om signalen door te geven aan de AI Peter D’Aubioul (0476 99 40 64 ) API, Nancy Verschure ( 0486 10 08 97 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
   • De sporter kent de reglementen, handelt naar de regels en de richtlijnen, en houdt zich aan de veiligheidsvoorschriften.
   • De sporter die een relatie heeft met een sportbegeleider, informeert onmiddellijk het bestuur van de sportorganisatie hierover.
   • De sporter is een voorbeeld voor anderen en onthoudt zich van gedragingen en uitlatingen waardoor de sport in diskrediet wordt gebracht. Hij/zij gedraagt zich hoffelijk en respectvol, onthoudt zich van grievende en/of beledigende opmerkingen. Dit geldt zowel bij rechtstreekse contacten met anderen, als bij het gebruik van communicatiekanalen zoals sociale media, apps, internet of het maken van geluids- of beeldmateriaal.
   • De sporter respecteert de waardigheid van elke persoon, sluit niemand uit en zal geen discriminerende, kleinerende of intimiderende opmerkingen maken en gedragingen stellen. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, seksuele oriëntatie, culturele achtergrond, leeftijd, beperking of andere kenmerken.
   • De sporter neemt geen gunsten, geschenken, diensten of vergoedingen aan om iets te doen of na te laten wat in strijd is met de integriteit van de sport. Wanneer iets wordt aangeboden om iets te doen of na te laten, meldt de sporter dit onmiddellijk aan het bestuur van de sportorganisatie.
   • De sporter stelt nooit informatie beschikbaar aan derden die nog niet openbaar gemaakt is en kan worden gebruikt voor het plaatsen van weddenschappen. Hij/zij wedt niet op de sportwedstrijden en sportcompetitie van de sportvereniging waarin hij betrokken is.
   • De sporter drinkt geen alcohol en rookt niet in de nabije aanwezigheid van minderjarige sporters.
  2. Specifieke bepalingen omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag
   Er dient extra aandacht te worden geschonken aan de fysieke en seksuele integriteit van de sporter die ten allen tijde dient te worden gerespecteerd.
   • De sporter neemt niet deel aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, noch zal hij/zij anderen daartoe aanmoedigen.
    • De sporter zal door feitelijke interventie een klaarblijkelijke vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag waarvan hij/zij getuige is of waarvan hij/zij op de hoogte wordt gesteld of getuige van is onmiddellijk (doen laten) stoppen en de nodige hulp (laten) bieden aan het slachtoffer.
    • De sporter zal enkel sporttechnische fysieke handelingen stellen die op dat moment geboden zijn. Lichamelijk contact zal enkel noodzakelijk en functioneel zijn voor de sportbeoefening.
    • De sporter zal geen seksueel of erotisch geladen sfeer creëren (door woord, gedrag, vertoning filmbeelden, aankleding omgeving, etc.) of aan het voortbestaan daarvan een bijdrage leveren.
    • De sporter houdt rekening met wat een andere sporter als seksueel intimiderend ervaart (bijvoorbeeld iemand naar zich toe trekken om te kussen bij begroeting en afscheid, zich tegen de sporter aandrukken en andere ongewenste aanrakingen).
    • De sporter zal zich onthouden van seksueel getinte opmerkingen, schunnigheden, ontboezemingen over eigen of andermans seksleven, via eender welk communicatiemiddel.
    • De sporter mag niet ingaan op seksuele/erotische verlangens of fantasieën van een seksueel minderjarige sporter (< 16 jaar).
   • De sporter zal onmiddellijk melding doen van een incidentof situatie m.b.t. seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bestuur, API, Nancy Verschure of AI Peter D’Aubioul. De sporter mag anderen (zoals een sporter, begeleider of bestuurder) niet ontmoedigen of beletten om melding te doen of een klacht in te dienen inzake seksueel grensoverschrijdend gedrag.
   • De sporter zal zich ervan onthouden anderen te behandelen op een wijze die zijn/haar waardigheidaantast. De sporter zal tijdens trainingen, stages, wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met anderen in de ruimten waarin hij/zij zich bevindt, zoals de kleedkamer of de slaapkamer. Zo zal de sporter:
    • zich niet onnodig en/of zonder toestemming van andere sporters bevinden in of naar binnen kijken/gluren in ruimtes die door andere sporters worden gebruikt als privé-ruimtes, zoals douches, kleedkamers, toiletten, slaapkamers en soortgelijke ruimtes, waarin hij/zij mag veronderstellen zich te kunnen gedragen alsof hij/zij alleen en ongezien is.
    • de sporter zal een andere sporter op geen enkele wijze systematisch isoleren en niet systematisch een één-op-één relatie realiseren, zonder dat daar sporttechnische redenen voor zijn.
   • De sporter zal zich onthouden van elke vorm van seksueel of emotioneel machtsmisbruik of intimidatietegenover een andere sporter. Zo zal de sporter:
    • geen dwang uitoefenen of op enigerlei wijze misbruik maken van een andere sporter, met het kennelijke oogmerk deze sporter tot seksuele handelingen te dwingen, daartoe te verleiden of over te halen, of die te dulden.
    • geen (im)materiële voordelen of vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling (seksuele) tegenprestaties te vragen.

Aanspreekpunten binnen onze zwemclub

De sporter is medeverantwoordelijk voor een gezonde, ethische en veilige sportomgeving, voor zichzelf en voor anderen.
De sporter is open en alert voor waarschuwingssignalen op dat vlak, en aarzelt niet om signalen door te geven aan:

Algemeen aanspreekpunt:
AI
Peter D’Aubiou
Tel: 0476 99 40 64
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanspreekpunt integriteit:
API
Verschure Nancy
Tel: 0486 10 08 97
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden Trainers

Aanmelden Trainers

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.